LIFE ISN'T PERFECT, BUT YOUR OUTFIT CAN BE.

Well hellooo! :) Mulla on tässä kuussa synttärit ja se tarkoittaa vain yhtä asiaa... vanhenemista.. Ihan pieni paniikki iski, kun rupesi miettimään, että mihin nämä vuodet ovat kadonneet ja miten niin mä olen lähempänä neljää kuin kolmeakymppiä ja omg, mitkä noi juonteet noissa silmissä on ja, ja, ja..  ja sitten yhtenä iltana, kun mä istuin näiden ahdistavien kysymysten parissa, telkkarista sattui tulemaan samaan aikaan Sinkkuelämää, jonka jaksossa upean näköinen Carrie pohti 38-vuotista ikäänsä, mä havahduin, että kaikki on oikeastaan ihan omasta suhtautumisesta kiinni. Nuorempana ulkonäköpaineet painottuivat siihen, että piti olla "hyvännäköinen", mutta nyt mä olen tullut siihen tulokseen, että tyylikkyys on kauneutta. Ja se jos jokin, ei ole iästä kiinni. Tässä muutama kadehdittava esimerkki:

Catherine Baba (79v), Carmen Dell'Orefice (85v), Linda Rodin (68v)

Mä uskon, että yksi syy miksi tuntuu, että ihmiset näyttivät ennen glamourimmilta ja näin ollen kauniimmilta, johtui heidän panostamisesta eleganttiin pukeutumiseen. Kun mä katson esim. mun mummien nuoruuden aikaisia valokuvia, niin tuntuu että oikeastaan kaikki hiuskampauksia myöten olivat aina pukeutuneita. Eikä köyhyys ollut mikään este, silloin ommeltiin vaikka itse asuja sellaisella asenteella, että vaikka ei kuulunut yläluokkaan, se ei ollut mikään tekosyy näyttää epäsiistiltä. Mun henkilökohtaiset suosikit ovat 20- ja 30-luvun pukeutumistyylit ja mä huomaankin vähän väliä poimivani sieltä vaikutteita omaan pukeutumiseeni.

Se on selvää, että "kauneus on katsojan silmissä", mutta mä en vaan koe pumpattuja huulia, (huonoja) ripsipidennyksiä ja (vielä huonompia) hiustenpidennyksiä, miten tämän nyt ilmaisisi.. kovin viehättävinä piirteinä. Mutta samaan hengenvetoon, mä en myöskään ymmärrä, miksi jotkut ihmiset iän karttuessa tai perheen perustaessa lopettavat kokonaan ulkonäöstä huolehtimisen? Ihan kuin olisi säädetty jotkut kirjoittamattomat säännöt, että kun ylität tämän rajapyykin elämässäsi, niin sinusta pitää tulla tämän (tylsän) näköinen. Leikkaa hiuksesi lyhyiksi, ala pukeutua huomaamattomasti, älä käytä meikkiä, äläkä edes herranjumala kuvittele tuovasi omaa persoonaallisuttasi esille! Esim. mun tuttavapiirissä on muutamia upean näköisiä työssäkäyviä äitejä, jotka ihan tosissaan saa aina mulkoiluja osakseen niiltä toisilta äideiltä ihan vain sen takia, että heitä sattuu kiinnostamaan oma olemus. Ja mikä signaali sekin on omalle lapselle, varsinkin tyttärelle, että "Muistakin sitten, jos susta tulee joskus äiti, että unohdat itsesi kokonaan".

Tästä mä pääsenkin itse pukeutumisasiaan ja siihen tosiasiaan, että syksy on täällä. Kun kylmät ilmat saapuvat se on monelle signaali kaivaa takit, huivit ja pipot esiin. Monesti se myös tarkoittaa sitä, että ihmiset hautautuvat näiden alle ja vähän niin kuin unohtavat, että kylmälläkin ilmalla voi leikitellä vaatteilla. Jos ei halua samantien ruveta käyttämään paksuja takkeja, niin kerrospukeutuminen on yksi (hauskimmista) tavoista pukeutua ja yksi mun ehdoton suosikki, millä pystyy pidentämään kesävaatteiden käyttöä syksyllä, on pooloneule joka käy oikeastaan minkä tahansa vaatteen alle. Tässä loin pari esimerkkiä yhdistäen sen kesäisten vaatteiden, kuten off-the-shoulder paidan ja slipmekon kanssa.


Lämpimien takkien käytössä on kuitenkin se plussaa, että niiden alle voi pukea pelkästään jotain ilmavaa, kuten mun tämän syksyn MAJOR-suosikkeja tyllikankaisia vaatteita. Tollanen lyhyt vaalea tekoturkistakki on muuten mun seuraava hankinta ja mä niin meinaan sen naamioida mun synttärilahjaksi. :D Lahjoista puheen ollen, mun ihana mieheni vie synttärilahjaksi mut Barcelonaan eli tänä vuonna kilistetäänkin vähän lämpimimmissä tunnelmissa. :) Mun kesäpukeutuminen saa (toivottavasti!) vielä vähän jatkoaikaa matkallamme, mutta tässä vielä muutama Pinterestistä otettu inspiraatiokuva syksyn kerrospukeutumisesta. Lopuksi mä totean, että vaikka ikä ja muut elämän suuret kysymykset tulevat varmasti tulevaisuudessakin mieltä vaivaamaan, niin mä olen päättänyt etten anna niiden vaikuttaa itseeni. Tyylikästä lokakuuta kaikille! ♡


Professional Blog Designs by pipdig