ROOMA Vol. 2

Arvatkaapa missä me vietettiin just yksi viikko? No Roomassa... TAAS! :D Vaikka mä mun ystävilleni pauhaan aina Pariisista, niin kyllä se Rooma on vienyt mun sydämen. Mä olin ennen ihmetellyt, että miten jotkut jaksavat aina lomailla samassa paikassa, mutta nyt kolmannen kerran jälkeen oltuamme Roomassa, mä ymmärrän.


Mä olen aina ollut kaupunki-ihminen. Joo, jossain meren rannalla olisi ihanaa omistaa talo, johon voisi kesäisin välillä paeta, mutta mä vaan rakastan kaikkea hälinää ja vilskettä. Se roomalainen leppoisuus ja positiivisuus on vaan niin tarttuvaa ja vaikka tietää kävellessä niiden satojen ravintoloiden ohi "tulkaa tänne, meillä on parasta pastaa ja pizzaa" -huutojen säestämänä, että tarjoilijat käyttävät samoja kliseisiä kohteliaisuusfraaseja asiakkaille saadaakseen tippejä, niin mä silti kattelisin mieluummin sitä kun sellaista tympeetä väkinäistä palvelua, mitä paikoin esimerkiksi Pariisissa (ja myös Helsingissä) saa.

Meille tämä reissu oli puhdasta rentoutumista, kuuluisat nähtävyydet oli koettu jo viime reissulla (no, käytiin me Colosseumin luona ja Pietarin kirkossa), joten ajan kulkukin tuntui hitaammalta ja sitä ehti nauttia ihan erilailla. Tällä kertaa meidän hotelli Exe Hotel della Torre Argentina oli enemmän keskustassa Pantheonin ja Campo de' Fiorin välissä, sijainti oli täydellinen, mutta itse hotellia en suosittele. Kattoterassi, josta saisi suht pienellä vaivalla viehättävän, oli tosi karu, huoneet todella pieniä ja lisäksi meidän huoneen ilmastointi oli rikki. Kävin valittamassa siitä ja saimmekin uuden huoneen, mutta kaksi ensimmäistä päivää meni hiukan tukalemmissa olosuhteissa (Roomassa joka päivä +35 °C). Noh, tämä koko matka oli äkkilähtö ja me valittiin hotelli kategorialla "kunhan nyt vaan joku, joka on vapaana", eikä me sinne Roomaan lähdetty hotelliin viettämään aikaa. :)

Mä en hirveästi välitä näyttelyistä/gallerioista, mutta yhdessä näyttelyssä käytiin nimittäin Banksyn. Hänen töihin voi käydä tutustumassa Palazzo Cipolla:ssa syyskuun 4:nteen saakka, lippu maksoi vaivaiset 12€. Me siis ihan sattumalta törmättiin hänen näyttelyyn, joten välillä kannattaa jättää se kartta syrjään ja lähteä ihan vain vaeltelemaan pitkin katuja, koskaan ei tiedä mistä itsensä löytää. 




Tällä kertaa me käytiin siellä kaikkien hehkuttamassa Trasteveren alueella ja kokemus ei ollut, miten tän nyt muotoilisi, mitenkään säväyttävä.. Kyllä, se kaupunginosa on viehättävä pikkukujineen ja ravintoloineen, mutta kun koko Rooma on viehättävä pikkukujineen ja ravintoloineen, niin en nyt kehota ihmisiä siellä väkisin käymään. Kokemusta ei ainakaan nostattanut illallinen ravintolassa Grazia&Graziella:ssa, joka oli jostain syystä saanut suuren suosion TripAdvisorissa. Sisustus oli tosi "cool", hipsterimäinen (kolmipaikkainen pyörä roikkumassa katosta, kattolamput rakennettu tyhjistä viinipulloista, you know the type..), mutta ruoka oli matkamme mauttominta, ihan sellasta tusinatavaraa, jota voisi kuvitella saavansa "all you can eat" -paikoissa! 

Koirat olivat tervetulleita ravintoloihin

Roomassa on parhaillaan alennusmyynnit, mutta jotenkin pyöriminen niissä ei houkutellut, joten matkalta tarttui vain yksi mekko mukaan, mutta huoh minkälainen.. Mä näin sen italialaisen Twin Set putiikin ikkunassa ja ensin en halunnut edes käydä sovittamassa sitä korkeahkon hinnan takia, mutta sitten rakas aviomiheni patisti käymään sisällä ja loppu on historiaa. :D Mun lähimmät tietää kuinka paljon mä pidän vaatteista ja pukeutumisesta, niin Roomassa oli jotenkin ihanan vapauttavaa pukea päällensä päivälläkin ihan mitä vaan. Täällä tuntuu välillä, että olenko mä jotenkin ylipukeutunut toisinaan vaikka olisin vain menossa aamulla töihin (ja ei, mä en juoksentele joka päivä jossain couture -tyylisessä asussa :D). Kengistä vielä sellasta, että parhaimmat korot niille mukulakiville on ehdottomasti tolppa -ja kiilakorot, mutta sandaalit ovat aivan yhtä chic vaihtoehto juhlavammankin asun kanssa. 

Twin Setin pitsinen mekko, niskassa iso solmittava musta rusetti :)


Nyt mä jatkan mun lomailua vielä hetken ja toivon, että säät jatkuisivat lämpiminä ja aurinkoisina ja ihanaa, ihanaa, ihanaa kesän jatkoa kaikille! :) ♡
Professional Blog Designs by pipdig