YKSINKERTAINEN ON TYYLIKÄSTÄ

Siis mä en tiedä yhtään, että mihin tämä maaliskuu on hujahtanut... Mä luulin, että mun tässä kuussa viettämäni talviloma olisi ollut jotenkin ihana, rentouttava hengähdystauko kevään kiireisiin, mutta mä kirjaimellisesti juoksin lomallani joka päivä jossain. Onneksi kuitenkin pidin pääni päätöksessä hemmotella itseäni sillä viikolla, joten käynnit manikyyrissä, pedikyyrissä ja kampaajalla olivat todella tervetulleita laatuhetkiä itselleni. :D Mutta kyllä siitä juoksemisesta ympäriinsä myös seurasi jotain ihanaa, nimittäin me ollaan löydetty itsellemme nyt uusi isompi kämppä, johon me muutetaan vapun tienoilla! :) Ja sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa: uutta sisustustamista! Mä meinaan tehdä siitä jutun sitten tännekin, mutta tällä kertaa muihin asioihin eli ajattelin pitkästä aikaa näin kevään kynnyksellä (kun monilla on tarve uudistaa vaatekaapin sisältöä) kirjoittaa tyyleistä, vaatteista ja tyylikkyydestä.

Niin tyyli, mitä se on ja mistä se syntyy? Kun katsoo omia nuoruuden kuvia, niin näkee että sitä on ollut altis sen ajan trendeille, mutta mitään varsinaista tyyliä ei omistanut ja vaikka muoti tuppaa toistaa itseään, niin voin rehellisesti sanoa, että joitakin asioita mä en enää ikinä käyttäisi uudestaan (esim. 90-luvun Spice Girls -tyyliset "läskipohjakengät", joita on taas näkynyt kauppojen hyllyillä kuuluvat mun voidaanko polttaa roviolla -kategoriaan).

Nuorempana usein ympäristö vaikuttaa pukeutumiseen mm. mitä musiikkia kuuntelee ja mitä "idoleita" seuraa. Vanhempana monilla saattaa työpaikka muokata pukeutumista, mutta on jotenkin mahtavaa seurata, että nykypäivän myös ns. toimistopukeutuminen on muuttunut niistä jakkupukupäivistä mielikuvituksellisempaan suuntaan. Joka tapauksessa mä koen itse, että hyvä tyylitaju on se mikä tekee ihmisestä tyylikkään ihan sama minkä tyylinen on. Ja nyt mä haluan painottaa erityisesti sitä, että trendikäs ei ole sama asia kuin tyylikäs. Trendikäs ei myöskään ole sama asia kuin kaunis, itseasiassa jokaisessa sesongissa on joitakin aivan käsittämättömän hirveän näköisiä vaatekappaleita, joita ihmiset sitten sokeana ostavat, koska ne on nähty jonkun It-ihmisen päällä...

Toinen asia mitä monesti trendien perässä juoksijat unohtavat, että kaikki vaatekappaleet eivät vain sovi kaikille. Pituus ja vartalon muoto on hyvä ottaa huomioon. Otan pari esimerkkiä tähän: high waist farkut, tämän malliset farkut sopivat niille joilla on lantiota/takapuolta, muilla ne näyttävät vain yhdeltä pitkältä selältä. Culottes -housut taas sopivat niille joilla on pituutta, lyhyillä ne saattavat toimia korkeiden korkojen/saappaiden kanssa, mutta esim. tennareiden kanssa jalkojen (ja koko vartalon) lyhkäsyys korostuu vaan entisestään. Mä haluan tässä vaiheessa sanoa, että jokainen saa pukeutua mun puolesta vaikka jätesäkkiin, mutta näyttääkö se sitten hyvältä onkin aivan toinen juttu..

Ja sitten on aivan pakko mainita yksi "trendi", joka henkilökohtaisesti ärsyttää mua aivan suunnattomasti, nimittäin feikkisilmälasit... minä, joka puolet elämästäni olen kärsinyt huonosta näöstä, vihaan sydämeni pohjasta silmälaseja ja sitten kun mä näen jonkun käyttävän niitä pirun vekottimia ihan vaan huvikseen tekee mieli rupee huutamaan, että luulet sä ihan tosissaan noiden olevan jotenkin coolin näköiset, toi on sama kun käyttäisi kuulokojetta ihan vaan siksi, että joku teki siitä trendikkään!! Huh, tuli oikein vihaiseksi tosta.. ja kyllä, olen ajatellut vakavasti mennä silmäleikkaukseen heti kun se on mahdollista. :(

Palataanpas asiaan.. Oma tyylihän on myös sellainen asia mikä saa tuntemaan olonsa mukavaksi, missä vaatteissa viihtyy ja tuntee itsensä itsevarmaksi. Mutta muodin muokatessa tyylisuuntia eri vuosikymmenillä, pakottaa se väkisinkin muuttumaan mukana (ja se on ihan hyvä asia se), miettikääpä esim. miten aikoinaan kaikki katu-uskottavat kundit käyttivät vain leveitä farkkuja ja nyt ne ovat vaihtuneet kapeiksi, osa melkein sukkahousumaisiksi tai mites toi 80-luvun takatukka (päältä lyhyt, takaa pitkä), siis se oli ihan oikea hiustrendi aikoinaan.. Noh, muodin muuttuessa kokoajan saattavat seuraavat sukupolvet katsoa tämän ajan trendejä nauraen, niin kuin me edellisiä.

Nyt mä pääsen sitten tämän kirjoituksen ytimeen eli jokainenhan meistä osaa ostaa uusia vaatteita, mutta yksi hyvän tyylitajun merkeistä on osata yhdistää kiinnostavasti yhä uudelleen niitä vaatekappaleita mitä jo omistaa. Ja yksi asia mitä monet luulevat virheellisesti, että kalliit vaatteet tekevät jotenkin ihmisestä tyylikkään, mutta se on aivan naurettava luulo. Ihan jo muutamalla perusvaatteella saa monia tyylikkäitä asukokonaisuuksia aikaiseksi. Loin tähän esimerkkinä näyttääkseni mitä tarkoitan kahdeksan asukokonaisuutta yhdistellen ristiin samoja vaatekappaleita sekä tarkoituksella pidin värit neutraaleina ja vaatekappaleet minimalistisina, jotta idea näkyisi mahdollisimman selkeästi.





Näiden kollaasien vaatteita ja kenkiä saa sitten kaikista myymälöistä (ja hintaluokista) ja näihin kun lisää vielä vähän väriä, eri kuoseja ja asusteita, niin yhtäkkiä skaala laajeneekin moninkertaiseksi. Muistakaa myös seurata mun Instagram-tiliä, laitan sinne usein tyyli- ja vaatevinkkejä. :)

Ihanaa tulevaa huhtikuun alkua kaikille, älkääkö tehkö mitään ihan hirveitä jäyniä toisillenne aprillipäivänä. :D Ja kuinka mieletöntä on se fakta, että ihan kohta alkaa vuoden ihanin jakso (myös pukeutumisessa), koska kohta on Vappu ja mun mielestä kesä alkaa virallisesti siitä. ♡

Professional Blog Designs by pipdig