HYVÄ RUOKA, PAREMPI MIELI

Kävin viime lauantaina elämäni ensimmäistä kertaa ravintolapäivillä. Jotenkin ne on aina mennyt multa ohi, vaikka ne järjestetään joka kolmas kuukausi. Ravintolapäivähän on Suomessa toukokuussa 2011 perustettu ruokakarnevaali, joka on sittemmin levinnyt ympäri maailman ja on nykyään myös maailman suurin ruokatapahtuma. Idea on se, että kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan tai kahvilan haluamaansa paikkaan. Me suunnattiin sitten ystäväni Charlotten kanssa kaikista vaihtoehdoista Ruttopuistoon, koska siellä oli tuttuja töissä. Tarjontaa oli laidasta laitaan, mutta mun huomion kiinnitti jälkiruokien suuri tarjonta ja arvatkaa vaan mitä tämän naisen matkaan lähti.. cookien, mokkapalojen, cupcaken ja tartaletin lisäksi itse paikan päällä maistoin bliniä graavilohella (ihan ok, blini olisi voinut olla maukkaampi) ja pizza Margheritaa (todella herkullista), joka paistettiin oikeassa uunissa. Melkein kaikki suolaiset ruoat maksoivat 5€ ja mun mielestä se oli ihan käypä hinta. Tähän aikaan vuodesta ei valitettavasti viihdy kovin kauaa ulkona, joten tunnin kuluttua lähdettiin viereiseen kahvilaan juoruamaan. :D






Viime viikolla kokeilin myös ensimmäistä kertaa kehuttua Wolt appia. Homma toimii hyvin yksinkertaisesti: lataat appin, syötät omat tiedot ja lähdet valitsemaan yli 300:sta ravintolasta lempiannoksesi kotiin kuljetettuna tai hakemalla paikan päältä. Maksu suoritetaan suoraan kortiltasi, eikä rahojen ym. kanssa tarvitse enää säätää. Appia seuraamalla näet reaaliaikaisesti tilauksesi eri vaiheet, ruokasi valmistuksesta kuriirin matkaa kotiovellesi saakka. Annokseni tilasin "yllättäen" italialaisesta ravintolasta Il Bucatinosta. Valitsin alkuruoaksi Capresea (oli muuten aivan tajuttoman hyvää mozzarellaa) ja pääruoaksi Pasta alla Carbonaraa. Pasta oli maukasta, mutta olisin kaivannut itse guancialea (pekonia muistuttava suolattu liha, valmistettu sian poskesta) enemmän. Pasta oli hieman jäähtynyt perille tullessa, mutta muuten kokemus oli positiivinen. Tiedättekö.. että ihan pienen ohikiitävän hetken istuin taas Roomassa jossain paikallisessa ravintolassa nauttimassa elämästä ja mä melkein saatoin kuulla ihmisten iloista puheensorinaa ja skoottereiden ääntä... Ai että, kun ruoka voikin viedä mukanaan.


Kesään on vielä pitkä matka ja marraskuu on ollut todella harmaa ja sateinen, mutta yksi keino torjua harmautta elämässään on pukeutua raikkaasti (ja nauttia välillä lasillisen skumppaa :D). Tämän vuoksi viikon tyyli-inspiraationa toimii seuraava kokonaisuus: miten pysyä tyylikkäänä kumisaappaissa. :) Hyvää marraskuun loppua kaikille, enää kuukausi ja päivät alkavat pitenemään!



JOULU ON JO OVELLA?

Alkusanat: Mä aloin kirjoittaa tätä postausta jo perjantaina, kunnes pidin tauon ja kamalia asioita rupesi tapahtumaan. Pariisissa tapahtui aivan järkyttäviä asioita ja samana iltana meidän toinen kissoista sai oudon kohtauksen, joka toistui vielä seuraavana päivänä. Lääkärissä käytiin, mitään ei löydetty ja nyt sormet ristissä toivotaan, että selvittiin vaan säikähdyksellä. Mietin aluksi, että julkaisenko tätä postausta lainkaan tänä viikonloppuna, koska viimepäivät ovat olleet niin raskaat ja tekstini oli kirjoitettu aika kepeään sävyyn, mutta sitten mietin, että jos joskus niin nyt tarvitaan kevennystä elämään, joten toivottavasti saan postauksellani edes teille pienen hymyn aikaiseksi. :)

Poikkesin tossa yhtenä päivänä Stockalla ostamassa meidän kateille ruokaa ja kävellessäni kohti Argoshallia huomasin, että sinne on pystytetty (jo heti marraskuun alusta) kokonainen joulumaailma. Älkää erehtykö, mä olen jouluihminen, mutta jotenkin tuntuu että kauppojen jouluvalmistelut alkavat joka syksy vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Mutta joka tapauksessa kaikki se kimallus ja tilpehööri herätti mussa joulufiiliksen ja löysinkin itseni hipelöimästä kaikkia niitä ihania koristeita.






Tarjontaa oli vaikka mihin makuun MUTTA melkein kaikki olivat tehty lasista. Meillä kun on kaksi kattia, niin lasiset muovipallot ovat täysin poissuljettuja. Kaavahan menee meillä jouluna silleen, että joka kerta kun me molemmat ollaan mieheni kanssa poissa, niin kotiin tullessa saamme koristella kuusen aina uudelleen.. ah, what a joy and glory.. Kattokaas kun ne pallot ovat niin äärettömän mielenkiintoisia ja joskus on kuulkaa koko kuusi maannut vaakatasossa lattialla. Eikä ne pallot ja se koristeleminen uudestaan, vaan ne hemmetin johdot niistä valoista. Tiedättekö miten ihanaa on yrittää selvittää niitä väsyneenä ja nälkäisenä töiden jälkeen? Huoh. Tämän takia meille on siis myös ostettu muovikuusi, koska mun pää pimahtaisi jos sitä joutuisi joka kerta vielä siivoilee jotain oksia ja havuja.. :D

Herrat Tiikeri (Tigru) ja Peto (Petikkä)
Noin. Pieni avautuminen tähän väliin ja takaisin asiaan. :D Tosiaan olin pettynyt, että ne kauneimmat olivat lasisia, joten saa vinkata jos jostain löytyy kauniita ja koristeellisia muovisia joulupalloja, niin ja siis muita kun niitä peruspunaisia. Toinen asia joka herättää joulufiilistä on herkut ja varsinkin ne kaikki ihanat suklaa-, keksi-, karkki- ja pähkinäpakkaukset. Mä en leivo (tai siis oikesti osaa leipoa), mun kaikki yritykset on mennyt jotakuinkin pieleen (parka aviomies, joka urhesti maistelee niitä), mutta joulun alla mussa herää pieni leipuri.


 
Joulukalenterivalikoima oli myös aika huikea. Mä en vielä uskaltanut ostaa niitä, koska meidän taloudessa kaikki luukut olisivat jo auki ennen kuin joulukuu olisi ehtinyt edes alkaa.. Joulukalentereista puheen ollen tänä jouluna jos haluaa perussuklaaseen vaihtelua, niin kosmetiikka alalla on herätty asiaan tarjoamalla kauneus joulukalenteria. Eri merkeillä on omia vaihtoehtoja, valikoimasta löytyy mm. kynsilakkaa, kosmetiikkaa ja hiustuotteita. Valitettavasti näitä ei hirveästi löydy Suomesta, mutta ainakin Glitterillä olen nähnyt koru joulukalenterin.
Tämän viikon lempiasu on hyvin simppeli yhdistelmä: musta maximekko yhdistettynä löysään harmaaseen paitaan. Tämän asukokonaisuuden puin yhtenä erittäin harmaana ja sateisena päivänä, niin miten niin mä olen fiilispukeutuja. :D Rakkauden ja positiivisuuden täyteistä marraskuun jatkoa kaikille. ❤️


MARRASKUISIA TAPAHTUMIA

Marraskuu... rehellisesti sanottuna, mä elän vielä jossain siellä lokakuun alussa... Tämä syksy on kyllä edennyt vauhdilla ja apua, kohtahan on joulu. No mutta viikon kuulumisiin, lauantaina juhlittiin meidän äidin synttäreitä ja niistä sukulaisjuhlista kaikki selvisivät jopa ehjin nahoin (puhuttaessa meidän sukulaisjuhlista se ei nimittäin ole aina itsestäänselvyys :D) ja viikon kohokohta oli se, kun sain kutsun Michael Kors -liikkeen eksklusiiviseen shoppailuiltaan, joka pidettiin viime torstaina.

Shoppailuiltana nappasin ystäväni Pinin mukaan ja suunnistettiin liikkeeseen. Paikan päällä esiteltiin uusia mallistoja kuohuvan (tästähän on muodostumassa kohta jokaviikkoinen tapa :D) ja macaronien kera. Liikehän Suomessa on vasta parin kuukauden ikäinen, joten valikoima ei vielä ole kovin suuri, mutta liikkeen myyjät kertoivat ottavansa kaikki ehdotukset vastaan koskien puuttuvia tuotteita. Itse kaipailin lisää asusteita, kuten huiveja, vöitä ja näin talven alla päähineitä, myöskään miehille ei vielä ollut mitään valikoimaa. Mutta se mikä valikoimasta puuttuu, korvautuu palvelulla, nimittäin liikkeestä saa todella ystävällistä ja asiantuntevaa asiakaspalvelua. Mä haluan ehdottomasti mainita aina kun saan hyvää palvelua jostain, koska välillä tuntuu, että Suomessa ei vaan kovin helposti anneta positiivista palautetta, eikä myyjän/asiakaspalvelijan ammattia kovinkaan paljoa arvosteta.





Kiertelin sitten ympäri liikettä pitkään ja hartaasti ja löysinki yhdet kivat kiilakorkonilkkurit, mutta sillä kertaa ne saivat jäädä vielä kauppaan... vähän ne kyllä jäi mieleen kummittelemaan, joten mä ehkä joudun sittenkin hakemaan ne sieltä... kiva tälleen samaan aikaan kun kirjoittaa asiasta, niin yrittää "vakuuttaa" itselleen tarvitsevansa uudet nilkkurit... :D Noh, olin jo lähdössä tyhjin käsin, kunnes silmiin osui aivan ihana laukkukoriste, oikeastaan avaimenperä, mutta sen voi kiinnittää periaatteessa mihin vaan. Helppo ja kiva tapa piristää vanhoja laukkuja. Tuote pakattiin huolellisesti silkkipaperiin ja pienenä luksuslisänä kassin sisään suihkautettiin parfyymiä, joten kun kävelin kotiin päin, niin ympärilläni leijui aivan ihana jasmiinikukkien tuoksu. :)



Luksuksesta puheen ollen, seuraava muodin huippumerkki, joka on rantautumassa Suomeen, on Prada. Italialainen muotitalo on vahvistanut, että tämä tapahtuu ensi keväänä, muttei antanut sen enempää kommenttia asiasta.

Hyvää isänpäivää vielä kaikille isille ja ihanaa viikon alkua! :)

Professional Blog Designs by pipdig