ARKIPÄIVÄN STAILAAMINEN

Mulle on tullut jonkin verran kyselyitä stailauksesta ja siis kaikillahan meillä on omat henkilökohtaiset tyylit, kuka tykkää ja mistä, mutta ajattelin nyt näyttää mun kolme sommitelmaa miten niin arkisella vaatteella, kun valkoisella kauluspaidalla, voi luoda erilaisia asukokonaisuuksia.

  • Tämä kokonaisuus on mustavalkoinen ja minähän rakastan mustavalkoisia vaatteita, joskus mä yritän ihan tosissani löytää muita värejä, mutta huomaan sitten kassalla jonottaessani piteleväni sylissä pelkkiä niitä mustavalkoisia..., mutta tässä voi käyttää toki muitakin värejä, esim. pelkästään neuleen väriä vaihtamalla saa luotua heti erilaisen tyylin. Niin joo, ja mä olen tällä hetkellä todella ihastunut revittyihin farkkuihin ja niin kauan kun tuolla ei ole kirjaimellisesti lunta maassa, niin mä aion käyttää niitä. Hattu on muuten erinomainen asuste ja varsinkin silloin kun sattuu olemaan bad hair day. :D Tähän kuvaan yhdistin sekä korkokengät että ballerinat, ihan vain sen takia, että miten pelkästään kenkiä muuttamalla saa asuun erilaista luonnetta.

black and white style

  • Seuraavassa kuvassa olen yhdistänyt valkoisen kauluspaidan kahteen erilaiseen mekkooon, toinen on juhlavampi ja toinen arkisempi. Vinkiksi olen yhdistänyt yksinkertaiset sandaalit juhlavamman mekon kanssa, luodakseeni arkisemman tyylin, eikä näin ollen niitä kaikkia ihania mekkoja tarvitse säästää aina vaan juhliin. :) Olen yhdistänyt kuvaan myös kahta erilaista huulipunaa, nude sopii värikkäämpään asuun ja punainen taas säväyttää mitä yksinkertaisemmankin asun. Rusetti kaulassa (mun lempiasuste) ja yksi näyttävä sormus riittää asusteiksi ja ihan muistutukseksi, ellei halua näyttää "Pretty Woman" -elokuvan päähahmolta, niin kannattaa yhdistää noi ihanat ylipolvensaappaat sitten konservatiivisempaan pukeutumistyyliin. :D 

style clothes


  • Viimeisessä kuvassa on yläosana valkoinen kauluspaita ihan yksinään (pinkki tausta siksi, kun muuten toi valkoinen paita olisi ollut hippasen vaikea erottaa tästä valkoisesta taustasta :D). Boyfriend-farkut ja loose-fit housut tulevat säännöllisesti muotiin ja niiden viehätys piilee siinä, kun ne on vaan niin mukavat päällä. Itse yhdistän korkokengät näihin housuihin saadaakseni naisellisemman lookin, puntit käärittyinä, nilkat paljaina ja paita löysästi housujen sisällä. Asusteillahan voi stailata loputtomiin ja nyt on markkinoilla todella näyttäviä koruja ja ne pääsevät parhaiten oikeuksiin yksinkertaisten vaatteiden kanssa. 
  •  
    style clothes

Nämä sommitelmat ovat vain minun ehdotuksia, jos joku saa näistä inspiraatiota, niin mahtavaa. Muistakaa, ettei muodin tarvitse olla kallista, se ettei ole varaa siihen monen tonnin laukkuun, ei tee ihmisestä yhtään tyylittömämpää. Monien kuuluisien muotisuunnittelijoiden inspiraation lähteenä toimii katumuoti, joita nimenomaan ihan tavalliset ihmiset luo. Ja edesmenneen Yves Saint-Laurentin sanoja lainaten "Fashions fade, style is eternal".

3D JA KAUNEUS

Kaikki ovat varmaan jo kuulleet 3D-tulostuksesta ja miten sen avulla saadaan virtuaalisesta mallista tuotteistettua esine fyysiseen muotoon. Noh, teknologiahan kehittyy koko ajan ja jos ollaan rehellisiä, niin musta se on hyvä juttu. Kuka muistaa vielä -ah ne ajat-, kun halusi soittaa kaverille ja joka kerta sormet ristissä toivoi, ettei tarvitsisi puhua hänen vanhempiensa kanssa ensin tai kun halusi tehdä sen ajan huipputietokoneella kuten IBM 286:lla jotain, niin piti odottaa joku tunti ennen kuin se meni edes päälle... No mutta asiaan, eli nyt tämä 3D-tulostus on rantautunut myös kosmetiikka-alalle.

Tiedättekö (ainakin osa mun ystävistä tietää tarkalleen :D), kun törmäätte johonkin tosi kivan väriseen luomiväriin ja sitten haravoitte etsien sitä ympäri nettiä ja sitten jos se löytyy, niin se on joko vanhaa sesonkia (valmistus lopetettu) tai myynnissä vain ulkomailla tjms... No nyt, kiitos Harvard Business Schoolin opiskelijalle Grace Choille ja hänen keksinnölleen Mink 3D-meikkiprintterille, sen himoitun luomivärin saa printattua alle puolessa minuutissa.
  1. Valitse väri netistä käyttäen Adobe Photoshopia.
  2. Kopioi sen antama värikoodi.
  3. Paina printtaamaan.
  4. Ja voilà.

3D printtaaminen

Printtauksessa käytetään FDA:n (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) hyväksymää mustetta ja väritöntä puuteria tai voidetta. Kuulostaa uskomattoman helpolta, mutta mikä on tuotteen pysyvyys iholla (joka on yksi laadukkaan tuotteen ominaisuuksista) ja millä lailla tämä vaikuttaa kosmetiikka-alan tulevaisuuteen, se nähdään myöhemmin. Ja tulevaisuudesta puhuttaessa, seuraava laite on vielä uskomattomampi.

Miltä kuulostaisi arkiaamu hiukan pidemmillä yöunilla? Kaikilla meillä on omat arkiaamurutiinimme ja omiin rutiineihini kuuluu meikkaaminen ennen töihin lähtöä. Varsinkin sellaisina aamuina jolloin on todella aikainen lähtö ja kaikki voidepurnukat/siveltimet/ripsivärit on (siis oikeasti siinä nenän edessä) kadoksissa ja silmät sirrillään yrittää ehostaa itseään, niin toivoo että omistaisi taikasauvan, jota heilauttamalla saisi itsensä hetkessä hehkeän näköiseksi. Sellainen taikasauva on nyt keksitty.

Saanen esitellä teille Foreon The Modan, maailman ensimmäisen digitaalisen meikkitaiteilijan, joka printtaa (kyllä, printtaa) meikin suoraan kasvoille. Homma toimii niin, että valitset heidän App:sta mieluisesi meikkilookin, yhdistät Bluetoothilla älypuhelimesi laitteeseen, asennat kasvosi sinne ja meikki printtautuu kasvoillesi alle puolessa minuutissa.

printing makeup

Laite siis ensin skannaa 3D:nä kasvojen muodot ja analysoi ihon pigmentin, jonka jälkeen printtaa meikin kolmessa osassa. Ensimmäiseksi tulee pohjustusvoide, joka sisältää myös SPF:n, seuraavaksi meikkivoide, korostus ja varjostus ja lopuksi silmät, posket ja huulet.

Kumpikaan laitteista ei ole vielä kaupoissa myynnissä ja kysymys herää, laiskiintuuko ihmiset tällaisten laitteiden myötä vai säästyykö näin aikaa tärkeämmille asioille? Entä häviääkö käsityötaidot pikkuhiljaa yhteiskunnasta, kuten kirjoitustaito (nykyään näppäimistö on aikalailla syrjäyttänyt kynän) vai tuleeko seuraavat sukupolvet pitämään tällaisia laitteita ihan arkipäiväisinä, niin kuin me pidämme nykyään vaikka älypuhelimia? We'll see...

HAUTE COUTURE

Jonkin aikaa sitten esiteltiin muotitalojen ensi syksyn haute couture -mallistot. Haute couture (ranskaksi korkea muoti tai korkea räätälöinti) on Ranskassa 1700-luvulla alkunsa saanut muotitaide, jolla nykyisin viitataan kalliisiin ja korkeatasoisiin, mittatilaustyönä ja pääosin käsintehtyihin muotiluomuksiin, joita voidaan pitää taideteoksina. Mikä tahansa muotitalo ei voi pitää näitä näytöksiä, vaan ainoastaan jäsenet, jotka täyttävät tietyt tarkat vaatimukset. Itse pidän haute couture -mallistoista kaikkein eniten juuri niiden satumaisuuden, paikoin jopa teatraalisuuden vuoksi (olisko mun balettitaustalla ehkä jotain tekemistä tämän kanssa :D). Tässä on pari mun suosikkia tämän syksyn mallistoista, huomioikaa miten arkiset jalkineet kuten gladiaattorisandaalit sekä pitkät saappaat on yhdistetty näihin upeisiin pukuihin.
  • Valentino (mun hands down jokavuotinen suosikki)  

haute couture mallisto

  • Atelier Versace

haute couture mallisto

Näissä muotinäytöksissä usein näkee mitä ihmeellisimpiä meikkejä ja kampauksia, mutta tänä vuonna niistä moni oli jopa toteuttamiskelpoinen ja ainakin itse sain pari hyvää ideaa kokeiltavaksi, tässä muutama:

Silmät: Näytöksissä nähtiin monia hohtavan metallisia luomia, kuten kultaa, valkoista, tummansinistä ja sammalenvihreää. Minun huomioni herätti kuitenkin Jean Paul Gaultierin malleilla nähdyt paksut sähkönsiniset rajaukset. Stailaisin ne ehdottomasti kokomustan asun kanssa (näin huomio jää pelkästään silmiin), paljon mustaa mascaraa, nude huulet ja hiukset ranskalaistyylisellä huolettomalla poninhännällä.

meikkaaminen vinkit

Huulet: Paljon luonnollisen värisiä ja läpikuultavia, mutta myös muutamia kirkkaita, kuten herkullisen punaisia Chanelilla ja shokkipinkkejä Armani Privéllä, joka muuten nimesi ko. värin "uudeksi punaiseksi". Mä en ole oikein koskaan ollut pinkin huulipunan ystävä, mutta tuota väriä voisin kokeilla kokovalkoisen asun kanssa, kevyt silmämeikki ja hiukset löysällä letillä.

meikkaaminen vinkit

Hiukset: Tämän sesongin juttu oli ehdottomasti upeat hiusasusteet. Nyt voi vähän vanhemmatkin leikkiä prinsessoja ja haltijoita. :) Siinä on tämän vuoden juhliin näyttäviä esimerkkejä, mutta esim. Valentinon roomattarien vähän hillitymmät hiusasusteet voisin kuvitella yhdistäväni ihan arkiseen pukeutumiseen ja asusteilla tai ilman, niin tuota ihanan eteeristä kampausta on pakko kokeilla.

hiuskoriste vinkit

hiustyyli vinkit

Löytäkää uusia asioita ja tyylejä, kokeilkaa niitä rohkeasti, leikitelkää niillä, muotiteollisuutta ei kannata ottaa liian vakavasti ja arkea voi aina piristää pienillä asioilla ja koska elämä on lyhyt - nauttikaamme siitä. :)



ROOMA

Olen nyt palannut takaisin töihin ja koska näköjään helteet eivät ole tulossa tänä kesänä Suomeen lainkaan, niin olen todella onnellinen, että me lomailtiin melkein 2 viikkoa aviomieheni ja meidän yhteisen ystävämme kanssa Roomassa! Siellä lämpötila läheni paikoin 40 °C, ja siis se jos mikä oli hyvä syy käydä shoppailemassa kaikissa ihanissa ja ilmastoiduissa myymälöissä. :D Ja kyllä, näette oikein mitä minulla on kädessä! Mun ystävät ovat jo varmaan kyllästyneet mun hehkutukseen The kengistä, mutta mä olen edelleen kuin lapsi jouluaattona niiden suhteen. :)

high heels korkokengät

Te jotka olette käyneet Roomassa tiedätte kuinka ihana kaupunki se on ja muille suosittelen ehdottomasti matkustamista sinne. Me majoituttiin samaan design-hotelliin (Hotel Isa), kuin 3 vuotta sitten ja edelleen on pelkkää positiivista sanottavaa. Henkilökunta superystävällistä ja kattoterassilta, missä tarjoiltiin huikea aamiainen shampanjoineen, oli näköala Pietarin kirkolle asti. Pyysimme parvekkeellista huonetta, niin saimme niitä 2 ja kulmahuoneiston. Alla olevassa kuvassa on meidän kulmahuoneisto.

isa hotel rome

Roomassa on ravintoloita joka kulmassa, joten mä suosittelen käyttämään TripAdvisoria, jonka avustuksella löydettiin monta hyvää ravintolaa. Kannattaa ladata heidän app jo valmiiksi, niin ei tarvitse olla nettiyhteydessä paikan päällä. Ihan vinkiksi, aukioilla ei kannata koskaan syödä, ne on turistiloukkuja. Ihan aukioiden vieressä olevilta sivukujilta kyllä löytää nopeasti laadukkaan ravintolan. Meidän lempipaikka iltadrinkeille oli ehdottomasti aukio henkeäsalpaavalla Pantheonilla. Oli mielenkiintoista tarkkailla, miten illan hämärtyessä hiipi nurkista näyttämölle koko ihmiskirjo. Toiset tekivät upeaa työtä kolikoidensa eteen, niin kuin oopperalaulajat, hanurinsoittajat ja taitava miimikko. Toiset "aitoja" Louis Vuittonin ja Pradan laukkuja myyden (joita amerikkalaiset, heitä oli muuten ihan hirveästi Roomassa, ostivat ihan hulluna... ) ja sitten oli toisenlaisia rahan ansaitsijoita, kuten pieni romanialaisten naisten porukka, jotka paikoin röyhkeästikin yrittivät myydä ruusuja. Kaava meni näin: ruusu laitetaan turistin esim. povitaskuun ja sitten kuin turisti on antamassa ruusua takaisin, koska ei sitä halua, niin sitä ei oteta enää takaisin, vaan vaaditaan rahaa ja ruvetaan jopa riitelemään asiasta. :D Mutta siis joka puolella maailmaa on sekä rehellisiä, että epärehellisiä ihmisiä, joten mikään ei vie tippakaan lumoa Roomasta! :)

nähtävyys rooma rome

Ja lopuksi muodista. Suurin havaintoni katumuodista oli se, että aasiasta päin tulleet nuoret turistit olivat parhaiten ja trendikkäin pukeutuneita. Upeat roomattaret pukeutuivat supernaisellisesti vartalotyyppiin ja ikään katsomatta, mikä antoi itsellenikin rohkeutta pukeutua lyhyempiin mekkoihin, en ole siis oikein koskaan ollut tyytyväinen jalkoihini. Ja keväällä pitkän etsinnän jälkeen löytämäni gladiaattorisandaalit keräsivät ihastusta Rooman kaduilla. Se tuntuu aina yhtä häkellyttävältä, kun täysin ventovieras pysäyttää kadulla ja antaa kehuja, se kun on niin harvinaista täällä Suomessa. Ja nyt mä en puhu jostain Giorgiosta, joka yrittää iskee vaan ihan kanssasisarista. :D Rooma, me nähdään vielä. ♥

sandaalit rooma rome




MUOTIDOKUMENTIT

Huomio fashion bunnies! Juu tiedän, että Victoria Beckham käyttää tuota sanaa usein, mutta kaikki jotka tuntevat minut tietävät, että mulla on erioikeus käyttää bunny sanaa. :D Siitä sitten myöhemmin.

Mun ihka ensimmäinen blogipostaus käsittelee heti muotimaailmaa. Törmäsin tähän uutiseen ja ajattelin jakaa sitä eteenpäin, koska projekti kuulostaa niin mielenkiintoiselta. :) Eli tämän hetken 'It Girls'eihin kuuluva Alexa Chung lähtee selvittämään Voguen toimesta muotimaailman tilaa tämän päivän maailmassa. Tulevassa dokumenttisarjassa hän tulee vierailemaan niin suurissa muotitaloissa kuin muotia opiskelevien, lehdistön, ostajien ja kaikkien siltä väliltä olevien työntekijöiden luona. Itse sarja lanseerataan vasta syyskuussa, joten vierailemalla Voguen YouTuben kanavalla voi jättää kysymyksiä itseä kiinnostavista aiheista tai vaikka kenen muotialalla olevan henkilön haastattelun haluaisi kuulla.

Ohessa esittely tulevasta sarjasta:



Pidän todella paljon dokumenteista, koskee ne mitä vaan aihetta, mutta varsinkin muotimaailmaan sijoittuvat ovat itselleni niitä kiehtovimpia. Muodista on tehty vaikka kuinka monta dokumenttia, mutta ainakin näitä suosittelen lämpimästi:  
  • Bill Cunningham New York, katumuodin The valokuvaaja!  
  • Valentino: The Last Emperor 
  • The Secret World of Haute Couture 
  • The September Issue, jonka varmaan kaikki ovat jo nähneet, mutta edelleen aivan huikea näyttö siitä miten paljon vaivannäköä, omistautumista ja intohimoa nähdään muotilehden tekemisen eteen. 
Tuorein tulokas on tänä keväänä julkaistu ja paljon suitsutusta saanut dokumentti Dior and I. Itse en ole vielä nähnyt sitä, mutta se on ehdottomasti seuraavaksi listallani eli jos olette jo nähneet ko. elokuvan kertokaa ihmeessä mitä piditte ja mitkä dokumentit ovat teidän mieleen!


Professional Blog Designs by pipdig