HAUTE COUTURE

Jonkin aikaa sitten esiteltiin muotitalojen ensi syksyn haute couture -mallistot. Haute couture (ranskaksi korkea muoti tai korkea räätälöinti) on Ranskassa 1700-luvulla alkunsa saanut muotitaide, jolla nykyisin viitataan kalliisiin ja korkeatasoisiin, mittatilaustyönä ja pääosin käsintehtyihin muotiluomuksiin, joita voidaan pitää taideteoksina. Mikä tahansa muotitalo ei voi pitää näitä näytöksiä, vaan ainoastaan jäsenet, jotka täyttävät tietyt tarkat vaatimukset. Itse pidän haute couture -mallistoista kaikkein eniten juuri niiden satumaisuuden, paikoin jopa teatraalisuuden vuoksi (olisko mun balettitaustalla ehkä jotain tekemistä tämän kanssa :D). Tässä on pari mun suosikkia tämän syksyn mallistoista, huomioikaa miten arkiset jalkineet kuten gladiaattorisandaalit sekä pitkät saappaat on yhdistetty näihin upeisiin pukuihin.
  • Valentino (mun hands down jokavuotinen suosikki)  

haute couture mallisto

  • Atelier Versace

haute couture mallisto

Näissä muotinäytöksissä usein näkee mitä ihmeellisimpiä meikkejä ja kampauksia, mutta tänä vuonna niistä moni oli jopa toteuttamiskelpoinen ja ainakin itse sain pari hyvää ideaa kokeiltavaksi, tässä muutama:

Silmät: Näytöksissä nähtiin monia hohtavan metallisia luomia, kuten kultaa, valkoista, tummansinistä ja sammalenvihreää. Minun huomioni herätti kuitenkin Jean Paul Gaultierin malleilla nähdyt paksut sähkönsiniset rajaukset. Stailaisin ne ehdottomasti kokomustan asun kanssa (näin huomio jää pelkästään silmiin), paljon mustaa mascaraa, nude huulet ja hiukset ranskalaistyylisellä huolettomalla poninhännällä.

meikkaaminen vinkit

Huulet: Paljon luonnollisen värisiä ja läpikuultavia, mutta myös muutamia kirkkaita, kuten herkullisen punaisia Chanelilla ja shokkipinkkejä Armani Privéllä, joka muuten nimesi ko. värin "uudeksi punaiseksi". Mä en ole oikein koskaan ollut pinkin huulipunan ystävä, mutta tuota väriä voisin kokeilla kokovalkoisen asun kanssa, kevyt silmämeikki ja hiukset löysällä letillä.

meikkaaminen vinkit

Hiukset: Tämän sesongin juttu oli ehdottomasti upeat hiusasusteet. Nyt voi vähän vanhemmatkin leikkiä prinsessoja ja haltijoita. :) Siinä on tämän vuoden juhliin näyttäviä esimerkkejä, mutta esim. Valentinon roomattarien vähän hillitymmät hiusasusteet voisin kuvitella yhdistäväni ihan arkiseen pukeutumiseen ja asusteilla tai ilman, niin tuota ihanan eteeristä kampausta on pakko kokeilla.

hiuskoriste vinkit

hiustyyli vinkit

Löytäkää uusia asioita ja tyylejä, kokeilkaa niitä rohkeasti, leikitelkää niillä, muotiteollisuutta ei kannata ottaa liian vakavasti ja arkea voi aina piristää pienillä asioilla ja koska elämä on lyhyt - nauttikaamme siitä. :)



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig